ČLÁNKY

Jakmile držíme již nějakou dobu půst, tak zjistíme, že to není nic obtížného. Jsme schopni jít klidně i s někým na oběd a sami si jídlo nedáme. Pociťujeme najednou příval energie, lepší čich a kolikrát jsme schopni dělat i náročnější fyzickou aktivitu.Co je ale těžší než s půstem začít, je ukončit ho a pozvolna zase začít jíst.

Tím, co jíte, ovlivňujete nejen fyzický vzhled. Vedle atraktivních křivek se výběr vhodných potravin a dodržování správné životosprávy podepisuje i na celkové kondici a stavu orgánů. Ani mozek není výjimkou. Které potraviny mu nejvíce prospívají?

Koření je velmi důležitou součástí pokrmů, protože jim dodává charakteristickou chuť a vůni. Ale nejen to! Koření má také své léčebné účinky, které podporují naše tělesné i duševní zdraví. Vůně koření se už odpradávna používá také v aromaterapii. Koření zpestřuje jednotvárnou stravu a zvyšuje chuť k vydatnějšímu příjmu potravy: už jen vůně dobře...

Připravte si magický lektvar z medu a skořice, který vám pomůže zhubnout nějaké to kilo a navodí apetit na pořádné postelové hrátky. Třešničkou na dortu je příval energie, kterou budete po vypití tohoto zázračného elixíru přímo překypovat.

Skořice je malý zázrak. Pravidelná konzumace skořice zrychluje metabolismus a pomáhá tak s hubnutím. Oblíbené koření nejenom krásně voní, ale má především úžasné léčivé schopnosti. S čím vám může pomoci? A proč ji konzumovat ráno?

Prosinec se pro většinu z nás vyznačuje spoustou povinností nad běžný rámec, a tak není výjimkou, že někdo přibírá už před vánocemi. Na vině bývá často fakt, že sebe, své rozumné a zdravé stravování odsouváme na vedlejší kolej.

Dáte dohromady, jen tak z hlavy, seznam superpotravin? Možná ano. Ale neuškodí mít je pěkně přehledně na jednom místě. Podívejte se na kartičky, mohou se vám při přípravě zdravého jídla hodit.